נטילת ידים בבית הכסא

שאלה:

1. אדם נטל ידיים בנטילה של הבוקר לתוך כלי. האם המים האלו מוקצים בשבת? האם יש ביטול כלי מהיכנו? 2. האם זה מועיל שבית הכסא מוקף 3 מחיצות (קירות)ולא 4 לעניין ליטול ידיים במקום שיש בית כסא ומקלחת ביחיד?

תשובה:

שלום וברכה

המים נעשים מוקצה, אבל יש לזה דין גרף של רעי ומותר לשפוך מחמת כן לכיור, שהרי מפריע מאוד לאדם שמים כאלו נשארים בחדר השינה שלו כל היום. ממילא גם אין כאן ביטול כלי מהיכנו.

שלוש מחיצות לא מספיק, אבל אם יש שם צורת הפתח ניכרת בצד הרביעי, אין כל בעיה, ראה שו”ת ויען יוסף או”ח סי’ רא, על פי דברי החכמת שלמה או”ח סי’ שסג ושאר אחרונים שם.