משכיר שהרחיב את הדירה תוך תקופת השכירות

שאלה:

יש לי חוזה עם בעל הדירה לתקופה של חמש שנים, במהלך התקופה הבניין הרחיב ובעל הדירה ניצל את ההזדמנות ושיפץ והרחיב גם, מיותר לציין שבתקופה הזאת יצאתי לגור אצל חמותי , עכשיו שהוא רואה את התוצאה הוא רוצה לעשות חוזה חדש בתוך תקופת החוזה האמור ולעלות את שכר הדירה. אני מצידי שולף את החוזה וטוען שהרחבת הדירה להשבחת הדירה שלך, נכון שאני נהנה אבל אין לי מחוייבות לתשלום נוסף.

תשובה:

שלום וברכה,

המשכיר לא יכול לדרוש תשלום נוסף בתוך תקופת השכירות, מאחר ויש חוזה שמחייב על סכום מסוים במשך חמש שנים. אבל המשכיר יכול לאסור על השוכר שלא ישתמש בהרחבה שנעשתה תוך תקופת השכירות. ואם רוצה להשתמש בחדר שנתווסף, יצטרך לשלם תשלום נוסף.

בהצלחה.