כרטיסי הגרלה באבות ובנים בשבת

שאלה:

לכבוד הרבנים שלום רב, האם קלפים אשר מחלקים בשבת במסגרת אבות ובנים לצורך הגרלה שתהא במהלך ימות החול בשבוע.הינם מוקצה? האם מותר לעשות הגרלה מסוג זה (בחירת קלף מקלפי) במידה וההגרלה תתקיים בשבת. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם לא מוזכר סכום כסף על הכרטיסים, או כל שווי אחר, אלא רק סימנים בעלמא, אף שהם כרטיסי הגרלה מותר לחלקם בשבת כיון שהם חפצי שמים ותכליתם לעודד לימוד תורה.

מקורות:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק כח הערה צד.