הנחת תפילין בשמאלו כשידו הימנית נפצעה

שאלה:

לכבוד הרבנים
‏חברי בבית הכנסת קיבל מכה בזרוע הימיני שלו, ואי אפשר לו להניח תפילין על ידו השמאלית כנהוג. אמרתי לו שיבקש ממישהו להניח לו התפילין בשמאולו, ולא קיבל, כי שאל דעת רב ״מקובל״ שאמר לו שהוא פטור ממצווה תפילין על היד ויניח רק תפילן של ראש. אמרתי לו שוודאי הבין הרב שהיד השמאלית נפצעה ולא הימנית אבל חברי לא קיבל את זה, וביקש ממני מראה מקום על זה, חיפשתי ולא מצאתי אולי מפני שהדבר כה פשוט…
אולי תעזרו לי.

תשובה:

הלכה זו מפורשת במשנה ברורה בסי' כז סוף ס"ק ו, שמי שנקטעה כל ידו הימנית חייב עדיין להניח על יד שמאל [החידוש שם הוא שלמרות שעכשיו זו היד החזקה שלו מכל מקום הוא חייב] "ויבקש מאחרים שיניחוהו עליו" זה לשון המשנה ברורה.

אני מניח שלא הבין מה אמר לו אותו "רב", שהרי זו שטות ממש…

תעדכן אותו כבר עכשיו, שלא יעבור עליו חלילה יום בלי תפילין.