לחם פרוס שאכל ממנו עכבר או חתול

שאלה:

שלום לכבוד הרב כיכר לחם פרוס שאכל ממנו עכבר או חתול, האם מותר לאכול את שאר פרוסות הלחם שהעכבר לא נגע בהם ובכלל אין לחוש לשכחה, או שיש לחוש לשכחה גם בפרוסות אלו? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהן חתיכות נפרדות אין כל חשש.

מקורות:

ראה מילי דחסידותא לבעל האשל אברהם, על צוואת רבי יהודה החסיד סי' נ [וראה שם שנסתפק בכלל בדין זה אפילו בחתיכה אחת, אם כולה נאסרת או רק מקום הנשיכה, אלא שהוסיף, שאם הן חתיכות נפרדות ודאי אין חשש. וראה שו"ת מילי דאבות ח"ה יו"ד סי' ח שגם מיקל אפילו בחתיכה אחת כשאינו אוכל ממקום שנשך]. אמנם בדרכי תשובה סי' פד ס"ק ס מביא בשם הצמח צדק ששק קמח נחשב כולו כפרי אחד ואם אכלו ממנו עכברים כולו אסור, אבל כאמור זו דעת יחיד, ואף החזון איש הכריע בזה לקולא כמובא בשו"ת מקדשי ה' ח"ב סי' נא.

שבת שלום.