הקפאת ביציות

שאלה:

ב"ה מהי דעת הרב לגבי הקפאת ביציות? האם יש בזה מעשה של חוסר אמונה לעשות כך, או שיותר נכון לבטוח בהשם שיתן לי את הזיווג המתאים לי? האם זה נכון לאדם להכניס עצמו לסיכון של ניתוח בהרדמה, לקיחת הורמונים וכד' מה לגבי חוסר הצניעות שבטיפולים האם יש בזה בעיה הלכתית? אני בת 34 ואמרו לי שמבחינה רפואית זה טוב לעשות את זה כמה שיותר מוקדם, ומה לגבי העלויות האם זה נכון להשקיע זאת בצדקה במקום זאת? האם מותר להשתמש בביציות הקפואות רק לפרו ורבו או לילדים נוספים?

תשובה:

שלום רב,

אני לא רואה בזה חוסר אמונה. מבלי להיכנס לעצם הגיל. זה רעיון מצוין לי שחושש שיאבד את גיל הפוריות לפני שיוולדו לו ילדים. אם ישנה אפשרות סבירה לעשות את זה, מדוע לא לעשות? אני לא רואה כל סיבה הלכתית שלא לעשות זאת. לשאלתך האם אפשר להתשמש בביציות המוקפאות לילדים נוספים מעבר למצוות פריה ורביה, ודאי שכן, אין בכך כל איסור אז מדוע שתהיה אישה הגבלה להשתמש בהן?!