חתימת הרב בשטר של היתר עיסקה

שאלה:

יש לי היתר עסקה ממקס לאומי קארד. יש שם חתימה של המנהלים של הבנק ועו"ד וסמל של בית הדין. אך בלא חותמת של בי"ד או דיין. זה מועיל?

תשובה:

שלוום וברכה,

מעיקר הדין אין צורך בחתימת דיין או בית דין בהיתר עסקה. צריך שהמלווה והלווה יחתמו על ההיתר עסקה, או שהמקום שבו מתנהל העסק יערכו היתר עסקה. חתימת הבית דין רק כדי לוודא שהכל נעשה כשורה. ובוודאי שחתימה ללא חותמת אין בזה כל חשש.

בהצלחה.