איחור בתשלום של מכר – איסור בל תלין

שאלה:

רציתי לשאול במצות 'לא תלין פעולת שכיר' – הזמנתי רצועות לתפילין והמוכר אמר לי שארבעים שקל הוא בעבור עבודתו, וכל השאר הוא עבור הסחורה, ושילמתי לו תיכף את הארבעים שקל, כי חשבתי שעבור שאר הכסף איני צריך להזדרז לשלם לו עד השקיעה, – רציתי לשאול האם באמת הדין כן תודה רבה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה,

איסור של 'בל תלין' ו'ביומו תתן שכרו' נאמר על שכירות אדם, בהמה או כלים, וי"א אף בשכירות קרקע. ובאיחור תשלום של מקח וממכר אין את האיסורים הנ"ל.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלט סעיף א.