חובת ילדים במעשר כספים

שאלה:

בני בן התשע רוצה לתת מעשר מהכסף שהצטבר אצלו ממתנות בכמה הזדמנויות, כיון ששמע שצריך לתת מעשר. אמרתי לו שאני יברר האם יש לו חיוב או מצוה בכך .

תשובה:

שלום וברכה

אין לו חיוב אבל ודאי יש לו מצוה, צדקה היא מצוה חשובה מאוד, אשריך שזכית לבן נדיב וצדיק כל כך, תעודד אותו להמשיך בדרכו הטובה, ותעשה לו מזה כבוד גדול, שיבין את גודל החשיבות לקיים מצוות ולהיטיב עם אחרים. תבחרו יחד למה לתת וכו', כמה שיותר בלגן יותר טוב…

רוב נחת ושמחות.