קריאת שם על אדם חי

שאלה:

שלום וברכה. מדוע לא מקובל לתת שם לתינוק לפי שם של אדם חי? תודה

תשובה:

זה התחיל הפוך… כיון שנהגו להזכיר את הנפטרים בשמות הצאצאים, ממילא כאשר אתה קורא לילד על שם אדם חי, זה נראה כאילו אתה אומר שהוא מת חלילה… כמו כן יש בזה קצת בעיה לפעמים של הזכרת שמות ההורים בפניהם, שיש בזה בעיה מצד כיבוד הורים גם כאשר מתכוונים לאדם אחר כשהשם אינו מצוי כל כך.

אגב הספרדים עושים כך לכתחילה! רק בני אשכנז נמנעים.