מערכת השקייה אוטומטית ביום טוב

שאלה:

האם אפשר להשקות את הגינה ביום טוב ע״י מערכת השקייה ? מדובר במקרה ששותלים דשא חדש ולכן צריך להשקות בכל יום כדי שלא יהיה הפסד כספי משום שהדשא לא יצליח להיקלט

תשובה:

שלום וברכה

לעשות פעולה בשבת עצמה או ביום טוב בודאי אסור, לא ללחוץ על הכפתור ולא לפתוח ברז, אבל אם המערכת מכוונת לשעון שבת מראש, בטפטפות שקטות ודאי מותר, ובמקום הפסד יש להקל גם בממטרות ולא צריך באופן זה לחוש לאוושא מלתא.

מקורות:

ראה שו"ת משנת יוסף ח"ג סי' ה, ופסקי תשובות סי' רנב אות ד עפ"ד הרמ"א שם.