כשרות הסירים שבישלו בהם בצל טרף

שאלה:

בכבוד הרב, חמותי לא שומרת שבת וכשרות. הכינה רוטב בשר במטבח שלנו. היא חתכה בצל עם סכין חלבי על גבי קרש חיתוך בשרי. הסכין היה נקי, לא השתמשו בו בשנה אחרונה. אבל בודאי היה משומש לחיתוך של דברים חלביים חמים בעבר. לאחר מכן בישלנו את הבצל לעשות רוטב עם בשר בסירים שלנו. מה דין הסכין? מה דין הקרש? מה דין הבצל? מה דין הסירים שבישלנו בהם הבצל?

תשובה:

אני מניח שהקרש חיתוך מוגדר אצלך חלבי רק בגלל שחותכים עליו בצל, אין עוד סיבה שהוא יעשה חלבי לא משתמשים בו בחם… לכן, בדיעבד יש להקל שאמנם הבצל אסור באכילה אבל כל הכלים כשרים.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.