משוב על עובדים

שאלה:

אני עובדת במוקד טלפוני כמנהלת צוות, כחלק מעבודתי אני מעבירה משובים על שיחות של העובדים ומציגה את זה במייל לכלל העובדים במוקד. האם יש בזה איסור לשון הרע? יש לציין כי ככה המעסיק דורש וזה לשם למידה והתייעלות

תשובה:

שלום וברכה,
אם מפרסמים את השם של העובד שעשה טעות כיון שידוע מראש שזה תנאי העבודה זה יותר קל, אבל זה לא דרך טובה לנהוג כך. ולכן, יש לפרסם לכל העובדים את הטעות אבל לא להזכיר אם השם העובד. ורק לעובד שטעה לעדכן אותו שהוא הטועה. ובכך מרוויחים שכולם לומדים איך לא לטעות. וגם יש כאן רתיעה לעובד שלא יטעה. ואם חוזר על טעויות פעם שנייה ושלישית יימסר שמו למנהל.

בהצלחה.