האם חובה לשמוע לפסק דין?

שאלה:

שלום רב הייתי עם שוכר שלי בדין תורה, ובה הרב פסק לרעתי בסברא שלדעתי מאוד מוזרה, ודי ברור לי שאם אשאל רב אחר [כפי ששאלתי ונענתי בפרטי קודם הדין תורה] הוא יפסוק אחרת, האם יש מושג כזה של ערעור אחר פסק שהתקבל? וכי אין אפשרות שדיין טעה או שסברתו סברת יחיד, ואין כל העולם צריכים להיות כפופים לאדם זה?

תשובה:

שלום וברכה,

אחר שניגשת לבית דין וקיבלת פסק אחר שמיעת הצדדים, עליך לציית לדין תורה. וגם אם יש פוסקים אחרים שסוברים אחרת, לא ניתן לומר קי"ל כהחולקים, למרות שבכל שבדיני ממונות יכול האחד קי"ל כפוטרים, אמנם בבית דין שבו נידונת הם הערכה שיפוטית שלך והצדדים משועבדים לפסק דין.

אם יש לך טענה על הפסק, תוכל לכתוב את טענותיך ולהגיש לבית הדין, ואף תוכל לכתוב שרבנים אחרים בשאלה פרטית פסקו לך אחרת. ובית הדין ישקול את הדברים שוב.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כללי תפיסה לנתיבות המשפט כלל כ