המשך לשאלה ערקתא דמסאנא

שאלה:

המשך לשאלה על ערקתא דמסאנא:

באתר ענו לי לגבי קורסים מעורבים שאין זה ערקתא דמסאנא, כי אנו בשעת השמד.
אולם לא הבנתי, בערקתא דמסאנא יש דין דאם הכוונה נגד הדת [ולא להנאת עכו"ם] אז יש חיוב למסור הנפש גם לא בשעת השמד.
וא"כ כאן ההוראה הזו ספציפית היא במטרה לכפות עבירה.

תשובה:

עניתי לך בתגובות, שהנושא שם הוא כשיש לעכו"ם שליטה על ישראל, לא כאן במשחק הדמוקרטי שאין להם כל שליטה עלינו ואנחנו מתעצמים לנו בנחת, אלא שיש מי שניצל איזו פירצה בחוק, ואנחנו נסגור אותה והכל יהיה בסדר, אין כאן שום שליטה של הגוי שמהווה סיכון להעברה על דת. שם מדובר ברמב"ם במציאות אחרת לגמרי.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מי יימר שרק בכזה מקרה איירי בשו"ע????
    בפוסקים שם לא ראיתי החילוק
    הנושא שכיון שהמטרה להעביר על הדת, אז יש קידוש ה' מיוחד להמנע!
    וזה לכאור' שייך גם כאן