הוספת שם – ללכת למקובלים?

שאלה:

חוזרת בתשובה פנתה ליהודי שעוסק בקבלה,היא לא בטוחה שהוא מקובל ירא שמיים .השם שלה,ילנה.והוא אמר לה להוסיף שם,נתן לה רשימת שמות ובחרה בשם ילנה.האים זה בסדר מבחינה רוחנית?

תשובה:

בודאי שזה לא היה ראוי, אני מסכים שיש מקום לאשה שיש לה שם גוי להוסיף שם יהודי שורשי, אבל להוסיף שם ילנה? איזה טעם יש לזה? יש ללמד אותה לעולם אבל לעולם לא לפנות למיסטיקאים ומקובלים וקמיעות שמות וחלומות, רק לרב תלמיד חכם בקי בהלכה צנוע ועניו המקובל על תלמידי חכמים במקומו, ואינו מבקש כסף ותרומות.