מילגה לסטודנט בזמן שעובד

שאלה:

שלום, אני התחלתי בארך לפני חודש לימודים לתואר שלישי באחד מאוני' בארץ. לפני כמה זמן קיבלתי תשובה שאני יכול לקבל מילגה אבל יש תנאי למילגה שאסור לעבוד חוץ מאוני'. עד עכשיו אני עובד במגביל באיזה מקום. אם אני יכול לקבל מילגה לחודש שעבר? בברכה,

תשובה:

שלום וברכה,

אסור להסתיר מידע ולהוציא כסף שלא לפי התאים שמציבים. ולכן אם עבדת בחודש הקודם ואינך זכאי למלגה, אסור לך להוציא מלגה שלא מגיע לך. ויש בהערמה זו משום איסור גזל.

ישנה אפשרות לשאול אותם האם חודש אחד מבטל את הזכות שלך, ואולי יסכימו לתת לך עבור החודש הקודם.

בהצלחה.