טרמפ במונית של חבר

שאלה:

שלום לרב. שואל לגבי ידיד שנוסע לקניות במונית שברשותו ולוקח אותי איתו ומחזיר אותי עד פתח הבית האם צריך לשלם עבור הדלק ? מדובר במיספר פעמים שלקח והחזיר אותי עם שקיות הקנייה..

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה שואל הלכתית, ברור שאתה לא צריך לשלם לו, הוא נסע איתך על דעת לתת לך את זה במתנה ולא בשביל לקחת כסף, אבל אם אתה ג'נטלמן, תקנה לו פעם עוגה טובה, מתנה קטנה, מה שאתה מכיר שישמח אותו.

חברים כל ישראל!