לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אכילה לפני תפילה בשעת הדחק

שאלה:

שלום רב רציתי לשאול אני יוצא לעבודה ב5 בבוקר וחוזר ב8 כך שאני רק קורא ברכות השחר ולאחר שאני חוזר אני מתפלל והבעיה שבזמן העבודה אני חייב לטעום משהו אני משתדל לאכול 2 פרות שיחזקו אותי עד שאתפלל האם אני נוהג נכון ומה העצה המומלצת עבורי

תשובה:

שלום וברכה

אם אין לך אפשרות להסתפק בשתייה לבד, דינך בזה כאדם חלוש שהתירו לו לאכול מעט לפני התפילה כדי להתחזק וזה יסייע לו בתפילתו. אבל טוב יותר בימים שאתה קם כבר לפני עלות השחר, שתעשה את האכילה אז, והכי מהודר חצי שעה לפני עלות השחר במידה וזה שייך.