מסעדה ללא כשרות

שאלה:

יש מסעדה של יהודי בלא השגחה והוא אומר שכל המוצרים כשרים ללא שום חשש האם מותר לאכול במסעדה?

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אם אותו אדם ידוע כירא שמים הוא נאמן לומר שהכל אצלו כשר, אבל למעשה לא הייתי אוכל שם! משום שבמסעדה כל הזמן יש שאלות, זה לא ליין מסודר, כל הזמן קורים שם דברים, וצריך נסיון וידע הלכתי כדי לתפוס את הבעיה וכדי לדעת את פתרונה, לכן תמיד הכי טוב ללכת למקום מפוקח כהלכה, אא"כ ממש מדובר ביהודי תלמיד חכם וכל העובדים יראי ה'.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. קודם כל תודה על התשובה המהירה, שנית כל רציתי להוסיף שבמקום עובדים רק גויים, ועוד למה הוא נאמן אם נוגע בגלל שהמסעדה היא שלו?

  2. זה שזה שלו אינו הופך אותו לאינו נאמן, עד אחד נאמן באיסורים גם כשהוא נוגע, אבל ברור שאם עובדים שם גויים אין לו דרך לנהל זאת נכון בלי השגחה מקצועית.