קדיש אחרי עלינו כשאין יתום

שאלה:

בבית כנסת שלנו אין כרגע, ב"ה אבלים. אנו נוהגים שבמקרה כזה חבר החברה קדישא אומר קדיש יתום בסוף התפילה. אנו מתפללים נוסח אשכנז. במקרה שאין אבלים: האם צריכים להגיד קדיש דרבנן אחרי אמירת קורבנות? מתי להגיד קדיש יתום בסוף התפילה: אחרי עלינו? או אחרי שיר של יום? או אחרי לדוד, ה' אורי? בתפילת ערבית, אחרי עלינו או לדוד?

תשובה:

שלום וברכה

הקדיש שלאחר עלינו לשבח והקדיש דרבנן בסוף הם חלק מסדר התפילה, ואחד מהמתפללים שאין לו הורים יאמר אותם. בערבית גם יש לומר לאחר עלינו לשבח. ראה בענין זה במשנה ברורה סי' קלב ס"ק י ובפסקי תשובות שם. קדיש דרבנן אגב יכול לומר גם מי שיש לו הורים [במידה ואין אחר]. גם קדיש דרבנן לפני התפילה יש לומר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין תשובה לשאלה מתי ראוי לאמר קדיש יתום בערבית לפי מנהג אשכנז, אחרי עלינו, אחרי לדוד אורי או פעמיים?