נטילת ידים – מתי בספל ובברכה?

שאלה:

אני כרגע חוזר בתשובה ורציתי לדעת מתי צריך לברך על נטילת ידיים?ומתי צריך להשתמש בנטלה?מתי צריך גם לברך וגם להשתמש בנטלה? בנוסף האם ניתן להשתמש בכיור בשירותים בנטלה או חייב במקום אחר?תודה

תשובה:

שלום וברכה

ברכת על נטילת ידים נאמרת בשתי הזדמנויות, כאשר נוטלים ידים לאכילת לחם, ובנטילת הידים של בוקר שלפני התפילה, וכהכנה לתפילת שחרית [לכן מדובר על הנטילה השניה שנוטלים, בתחילה קמים ונוטלים שלוש פעמים על כל יד לסירוגין להסיר רוח רעה, לאחר מכן מתארגנים מתלבשים והולכים לשירותים, ואחר השירותים זו נטילה שהיא כבר הכנה לתפילה, ועליה מברכים]. נטילות אלו יהיו עם נטלה. אחר שירותים וכדומה מעיקר הדין אין חיוב נטלה, אלא שיש נהגו להחמיר בזה.

לכתחילה נוטלים ידים בחוץ, במקום שאי אפשר יש להקל ליטול ידים בפנים ואז כדאי לנגב בחוץ. באופן זה גמר הנטילה שהיא הניגוב נעשה בחוץ וזה בסדר.

מקורות:

ראה כאן וכאן.