נטילת ידים בבוקר לסירוגין או רצופים

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א; 1) כאשר אדם נוטל את ידיו בבוקר ליד המיטה ואותו אדם ממלא את הנטלה במים שהיו ליד המיטה בבקבוק. לא היו אמורים המים להטמא מכוין שידיו טמאות כאשר הוא ממלא את הנטלה במים. 2) למדתי שיש דעה שאומרת שנוטלים את הידיים של שחרית כמו על הפת. והאדם שרוצה לצאת ידי חובה על הכול השיטות יכול ליטול ידיו כמו על הפת ואחר כך בסירוגין האם נכון לעשות כך תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

נגיעה חיצונית בבקבוק אינה מטמאת את המים.

אכן, שיטת הסדר היום, הובא באליה רבה סי' ד ס"ק ה שהנטילה היא ג' פעמים רצופים על כל יד, אבל הפוסקים לא הביאוהו, ובכף החיים שם ס"ק יב הביא שיש מדקדקים שעושים גם וגם, נוטלים שלוש פעמים לסירוגין, ואחר כך עוד פעם שלוש פעמים רצופים על כל יד. כך הובא גם בארצות החיים שם.