חלום שאני מאבדת הכרה בהתמודדויות

שאלה:

שלום, יש לי שאלה לגביי חלומות שאני חולמת תקופה ארוכה אפילו כמה שנים .. אני חולמת שאני מתמודדת עם משהו ותמיד בחלום הפתרון שלי למצב זה עילפון או איבוד הכרה ואני שומעת כל מה שמתרחש מסביבי . חלמתי הלילה שלא התלבשתי בצניעות מול הרב שלי והוא רצה להוכיח אותי והתגובה שלי הייתה איבוד הכרה . זה חלום שחזר על עצמו עם הרב רק בסיטואציות שונות זה אומר משהו ? זה מתחיל להשפיע עליי היום יום שאני חושבת על זה ..

תשובה:

אני חושב שיש כאן משהו בחיים בכלל שבא לידי ביטוי כנראה גם בחלום בצורה מוקצנת… נראה שאת קצת לפעמים בורחת מהתמודדויות. כאשר מזדמן לאדם קושי בכל תחום, בעבודה בבית הספר במשפחה וכו', יש שני סוגי אנשים, יש את האנשים העומדים מול הבעיה באומץ ונאבקים ומנצחים, ויש את אלו המעדיפים להדחיק ולברוח מהתמודדות. למשל בענין הצניעות, יש שילחמו עם היצר ויקבעו לעצמן סייגים וגדרים, ויש שידחיקו באמירה שכולן כך ואי אפשר וזה קשה ופעם אחרת… וכך בכל תחום. אם אכן יש לך קצת דבר כזה, אולי החלום בא להזכיר שזו לא הדרך הנכונה! יש לנו חוט שדרה! באנו לעולם כדי לפעול להשפיע להלחם ולנצח.

בהצלחה לכולנו.