הנחת חלה קפואה על הפלטה

שאלה:

שלום רב ושלום לרב בילקוט יוסף הלכות שבת כתב הרב שיש להיזהר מניצוצות של נוזלים שנוטפים על פלאטה כשמרימים מכסה של סיר בשבת. מאידך כתב הרב שמותר לחמם לחם קפוא ובלבד שינער את חלקי הקרח שעליו ובאופן שאינו מתכון לבשל את המים מותר… מה ההבדל אם כן? רב תודות לרב

תשובה:

במקרה השני אין כוונתו שינער על הפלטה… אלא שינער מעל הכיור, ולגבי המים הבלועים שנותרו אין כוונת בישול, אבל כאן מדובר על מים ממש שנוטפים על הפלטה. אגב הוראת רבים מפוסקי זמנינו וכפי שהובא בארחות שבת פרק א ועוד, שלא לנער את החלה משום איסור בורר! אלא ממתינים שיפשיר מעט… כמוכן חשוב לדעת, שאמנם הגר"ע יוסף זצ"ל התיר להניח חלה קפואה על הפלטה ולא חשש בזה לאיסור חזרה כיון שאינו מקום בישול אלא חימום בעלמא, אבל רוב פוסקי זמנינו חלקו עליו בזה והחמירו, הלא המה גרי"ש אלישיב הגרש"ז אויערבך הגר"ש ווזנר ועוד ולכן יש לחשוש לשיטתם ולהניח על כלי אחר ולא ישר על הפלטה.

ערב טוב