ריח שיוצא מכיור בדירה שכורה – מי צריך לתקן

שאלה:

שלום אני שוכר דירה, ומהכיור יצא ריח רע, וקראתי לאינסטלטור לסדר את זה, והתברר שמתחת הארונות של המטבח היה איזה צינור שלא היה מכוסה וזה גרם את הריח, עכשיו השאלה על מי מוטל לשלם לאינסטלטור? {לפי דעתי על המשכיר לשלם כי הבעיה של הריח לא קשור אלי בכלל}

תשובה:

שלום וברכה,

תיקון שצריך אומן, מוטל על המשכיר. בנוסף, במקרה שלך שהתקלה לא הגיע משימוש שלך אלא מצידו, על המשכיר לתקן/לשאת בהוצאות התיקון.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שיד סעיף א.