פרישה – לאשה שלא רואה דם

שאלה:

אישה בת 52 שלא ראתה כבר חצי שנה אין היריון כיצד עליה לנהוג עד מתי היא צריכה להמשיך עים הפרישות .תודה

תשובה:

שלום וברכה

נראה לי שיש כאן איזו טעות… אשה כזו אין לה פרישות, ולא בגלל שהיא מסולקת דמים, יתכן שיחזרו לה, אלא בגלל שאין ממתי לפרוש… זמני הפרישה הם שלושה [בוסת שאינו קבוע] יום החודש של הראייה האחרונה [עבר מזמן…] הפלגה מהראייה האחרונה [אני מניח שגם עבר מזמן…] עונה בינונית – יום השלושים מהראייה האחרונה [עבר מזמן…] כך שלא הבנתי מתי את פורשת ולמה? תנסי להסביר אולי נצליח לחדד יותר. בכל מקרה ברגע שתראי דם, יש לחשוש שוב לעונות מאותה ראייה.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. יש לציין שאישתי מקבלת מה שהרב מוצפי שליט"א אומר .שאלתי גם שם את השאלה הרב מוצפי אמר שאין מה לחשוש מקווה שהיא תיכנס לאתר ותיראה את התשובה שם היא בדרך כלל נכנסת לשם .תודה עשר כח

  2. כבוד הרב אני מרגיש ממש כאב גדול אני אוהב את הקב"ה יודע שהכל ממנו יתברך .הניסיון ממש גדול מרגיש שאין לי דעה כופים עלי לעבור על שולחן ערוך מתפלל בכל יום לקב"ה עברתי שבת לא קלה אחרי שאישתי פשוט נירדמה תוך כדי יחסי אישות הרגשתי זילזול גדול ואני מרגיש שאין לי עים מי לדבר היא קובעת ככה וזה כל מילה שלי כמו שאני מדבר לעצמי.ומה עוד שאישתי דתחיה נוהגת לא לעשות עבורי בזמן הפרישות כלום לא גיהוץ.לא מזיגת מים.לא מסירה מיד ליד. לא הצעת המיטה .היא אפילו לא קוראת לי בשמי .משהו הזוי לחלוטין .כבוד הרב יברך אותנו שנזכה לקיים את השולחן ערוך ובשאת ישכון בביתנו השלום והשכינה הקדושה

  3. הקב"ה ישלח רפואה שלמה ותזכו לכל הטוב. תאמר בשמי לאשתך שאם אינה מבררת את ההלכה ונוהגת על פיה בלבד, היא מבטלת מחובת האישות המוטלת עליה, וזה איסור גמור.

  4. כבוד הרב כיצד עלי לנהוג אני מגיע לשולחן ואני רואה אישתי מוזגת לה לאכול ולי היא אומרת תיקח לבד זה אחרי 33 שנים של נישואין אני מסביר לה שזה מאוד קשה לי היא מכריחה אותי למזוג לעצמי לבד כי בזמן הפרישות צריך לנהוג כך.אבל מה עושים שעברו כל העונות בכמה חודשים למה צריך לנהוג כך זה ממש גורם לי לעוגמת נפש ממש .זה מאחד הדברים שהרבנים בכל מיני ערוצים לא מדבר על הנושא הזה של כבוד הבעל