עירוב חצירות במלון

שאלה:

שלום מלון בבעלות יהודי חרדי בחו"ל, אשר רוב ככל אורחיו הם יהודים חרדים. האם צריך לערב שם עירוב חצירות כדי להתיר לטלטל במסדרונות ומחדר לחדר?

תשובה:

שלום וברכה

ככלל, בבית מלון כל אדם שוכר חדר לעצמו ודינם כשכנים שיש להם חצר משותפת שצריכים עירובי חצרות, אמנם יש בזה מקרים שונים, וכיון שיש בזה הרבה פרטי הדינים בספר נתיבות לשבת (לר”י בלוי, פרק לד) מצורף בזה קובץ: עירוב בבתי מלון.