האם יש ענין להחזיר ספר קודש לארון בשמאל?

שאלה:

לכבוד הרב שלום, אדם רגיל חולץ תפילין של ראש בשמאל. אך מוסר לחברו ספר קודש בימינו. נאמר לי שזה מפני אהבת ישראל. האם כשמחזיר ס"ק למדף וכד' מחזירו בשמאלו? תודה!

תשובה:

ההלכה הזו לחלוץ תפילין בשמאל אינה דין מחייב אלא הנהגת מקצת חכמים שהביא המשנה ברורה בסי' כח ס"ק ו, לא ניתן ללמוד מכך לגבי ספרי קודש מודפסים שקדושתם פחותה מתפילין לאין ערוך [ראה הרבה פרטי דינים בזה במשנה ברורה בסי' מ,מב], ולכן כיון שגם בתפילין זו רק הנהגה של הידור אין צורך להחמיר בכך לגבי ספרי קודש.