דין כפכפים בשבת

שאלה:

שלו'. בסי' שא סע' טז מובא דין כפכפים בשבת. כותב המשנ"ב שלדעת המחמירים אין לנעולם בשבת מטעם דלמא משתליף. הט"ז כותב שלא חיישינן שאין דרך ללכת יחף ברה"ר. ומביא המשנ"ב בשם הא"ר שבכל מקום שאוסרים משום דאתי לאתויי, אם יצא אין צריך לחזור. אם אין דרך ללכת יחף ברה"ר מדוע חוששים עדיין שמא אתי לאתויי? הרי גם אם הכפכף לא מהודק טוב עדיין לא יבוא להרימו. אין דרכם של בנ"א להרים כפכף שנפל. תודה רבה!

תשובה:

דבריו אמורים בדעת המחמירים שהם שהחמירו בזה לכתחילה שלא לצאת כך לרשות הרבים שמא יבוא לטלטל, לא הטריחו אותו מחמת חשש זה לשוב לביתו.