בן שלקח מאביו כסף ללא רשות

שאלה:

שלום בן שלקח מאביו (בחייו) כספים שלא ברשות ושלא בידיעתו, ואביו כבר אינו בחיים, מה מוטל עליו לעשות? והאם זה נחשב שהכספים שהאבא הרוויח היו שייכים גם לאמא? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

בן שלקח כסף מאביו – הכסף שייך לאבא. ולאחר מות האב שייך הכסף ליורשים – הבנים. ויש להשיב את הכסף ליורשים. והיום והוא גם בן שיורש, יכול לקזז את חלקו כיורש. פירוש: אם הוא בן ויש לו עוד שלושה אחים, ישאיר אצלו רבע מהכסף שגזל, ושלושת רבעים מהגזלה יחלק לשלושת אחיו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שסז סעיף ה. ושם יש חילוק בין אם הגזלה בעין לאין הגזלה בעין. ובתשובה התייחסנו לאין הגזלה בעין, מאחר ומדובר בגזלת כספים שבזבז את הכסף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום

    תודה על התשובה

    אציין 2 עובדות, ואבקש לדעת מה עליו לעשות.

    א. אין ירושה, האמא חיה, כך שהירושה לא היתה על הפרק (עד מאה ועשרים שלה)
    ב. הוא לא יודע מה הסכומים שלקח. מדובר על לפני הרבה שנים.

  2. א. יש ירושה פשוט לא הבנים לא חולקים את נכסי האב ורוצים להשאיר את הירושה לשימוש של האמא. ולכן השבת הגזלה יש להשיב עכשיו ליורשים, למרות ששאר הרכוש לא חולק.
    ב. יש לתת שיעור שבטוח מכסה את הגזל.