העברת תוכן קורס מהזיכרון או מסיכומי המשתתף

שאלה:

שלום כבוד הרב, אם הולכים לקורס בתשלום ולאחר מכן מדקלמים את החומר הנלמד לחבר, מהזיכרון או מסיכומי- מחברת שנרשמו ע"י המשתתף במהלך ההרצאה- האם מותר או שיש בזה גזל? המון תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שלמד קורס או כל חכמה, מותר לו ללמד את החומר שנלמד או לעביר סיכומים שהוא סיכם לאחרים.

איסור הפרת זכויות כוונה שמעביר את תוכנה בעצמה, אבל אדם שלומד והחכים, מותר לו ללמד בעצמו. אחרי שלמד והחכים מותר לו להתקדם ולהשתמש עם החומר וללמד אחרים.

בהצלחה.