שלום בית – קיום יחסים מתוך הכרח

שאלה:

שלום לכבוד הרב איך עלי לנהוג כאשר אישתי מבקשת שאקיים לפעמים יחסי אישות כאשר היא לא מעוניינת אלא שרק אני יקיים כי היא עייפה או צריכה לקום מוקדם להתפלל בבוקר .מבקשת שאני יזדרז ללא עזרה מצידה לי זה ניראה בלשון קשה תעשה וזהו אני צריכה ללכת לישון לקום מוקדם בנץ להתפלל .יש גם סליחות עכשיו בקיצור נמצא בדילמה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל טעם בקיום יחסים באופן זה, תגיעו לשיחה ולבנו ביניכם מה מטרת הענין ועד כמה זה מועיל וחשוב לקיום הבית. ואין ספק שהנושא הזה וחובת האשה לקיים חיי אישות תקינים עם בעלה, חשובים ומחוייבים מבחינתה לאין ערוך יותר מתפילה בנץ וסליחות דברים שכלל לא שייכים אצל נשים ולא נהגו בהם. חיי האישות הן חובה גמורה מעיקר הנישואין. כדאי לקרוא על כך קצת ספרות תורנית נכונה.