שימוש באינטרנט מסונן

שאלה:

שלום השאלה שלי לפני כשנה קיבלתי על עצמי לא לגלוש בלנ"ד באינטרנט גם מסונן שלא לצורך פרנסה ביקשתי בזכות זה ישועה במשהו ספציפי וב"ה נושעתי ועכשיו בעלי עשה בבית אינרטרנט מסונן בנטפרי ומאודדדד קשה לי לעמוד בקבלה השאלה שלי האם מותר לי להשתמש באינטרנט כמובן נטפרי כמו בנקים קופ"ח וכד' למרות שקיבלתי על עצמי בלנ"ד וזכיתי באמת ב"ה לישועה או שעדיף להמשיך לשמור על הקבלה למרות שזה מאוד קשה ככה שהכל זמין תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן חשש נדר כיון שאמרת שיהיה בלי נדר, אבל אם את יכולה לעמוד בקבלה טובה זו ולהשאיר את הטיפול בבנק לבעלך שבלאו הכי לא נהג בכך – עדיף, כי למעשה גם באינטרנט המסונן יש הרבה מה לעשות כדי לבלות את הזמן וחבל… אבל אם את לא יכולה לעמוד בכך וכל הנושא הוא רק בנקים וכדומה, אין איסור.

ה' יעזור לך לעמוד בקבלותיך הטובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בהמשך לשאלה אני עדיין מנסה להימנע אך ממש קשה לי
    שאלתי האם יש בעיה לאישה לבלות את הזמן כפי שציינתם בתשובה?
    להיסתכל במתכונים שירים וכדו'
    אם מגבילה בזמן את השימוש אז מותר מלכתחילה
    תודה רבה

  2. אין בעיה במתכונים ושירים, הבעיה שגם באינטרנט מסונן יש כל מיני אתרי חדשות "חרדיים" צהובונים ולשון הרע וכדומה, לכן הכי טוב שהמחשב יהיה כלי עבודה ולא כלי בידור, אבל איך שאת מרגישה ומסוגלת, עשי כחכמתך.