סליחות בארמית – המשך

שאלה:

שלום וברכה. הבנתי לגבי המחלוקת בדבר אמירת קטעי ארמית ללא מניין בסליחות ,שהסברה שלא לומר ללא מנין היא משום שקשה שתהיה זכות שהתפילות יעלו ללא סיוע המלאכים(זהו המצב כשמתפללים בארמית) אם אדם מתפלל סליחות ביחיד אך מכוון לשעה שאומרים סליחות במקום אחר זה מועיל לאמירת הארמית? וכן אם אדם יעשה פעולה שתועיל לקבלת התפילה כגון: מקווה , צדקה וכו.. האם יהיה אפשר לומר שגם ללא זכות הציבור יכול לומר ארמית? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

חילוקים כעין אלו לא מובאים בפוסקים, למעשה אין לומר קטעי הארמית בסליחות ללא מנין.

בהצלחה