מחשבה לא רצונית בנדרי צדקה

שאלה:

שלום באמצע התפילה חשבתי שאני נודב כל נכסיי לצדקה האם זה נדר שנדר בלב לגבי צדקה הוי נדר או סתם מחשבה אפשר גם נדרתי בלב באופן ברור לא זוכר ….. אני צריך התרה? . או לא?

תשובה:

שלום וברכה

אני בטוח שזה סתם היתה מחשבה לא רצונית שלא התבלה באופן מושכל, אין לנו שליטה על כל מחשבה והרהור שנכנסים לנו, ואין כל משמעות למחשבה כזו שסתם נדחפת לנו בראש בלי שיקול דעת והחלטה מושכלת אמיתית.

יום נעים שיהיה תמיד רק שפע.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אדם שבשיקול הדעת תורם את כל נכסיו מסתבר שאינו בן דעת בכלל ופטור מן המצוות, כך שאני בטוח שזה לא היה בשיקול הדעת…