נוסע שלא תיקף את הרב קו בזמן הנסיעה

שאלה:

אתמול נסעתי באוטובוס בירושלים ובדרך חזור היה נורא עמוס ולא הצלחתי לשלם לנהג אז ניסיתי לשלם ברב קו באחת המכונות שנמצאות בתוך האוטובוס אך אותה מכונה לא עבדה אז חיכיתי שכולם ירדו ובאתי לשלם במכונה אחרת ולא הספקתי בזמן משום שהייתי צריך לרדת בתחנה שלי האם תרומת צדקה תעזור ואם לא מה כן?

תשובה:

שלום וברכה,

נוסע שלא תיקף בזמן הנסיעה יש עליו חוב תשלום לחברה שנסע בה, ולכן יש לשלם בנסיעה הבאה פעם נוספת – עבור הנסיעה הנוכחים ועבור הנסיעה הקודמת שלא שולמה – כדי להשיב את החוב.

תרומה לצדקה לא תועיל. יש להשיב למי שאתה חייב לו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. נכון אם המכשיר לא עבד אין חובה לשלם אח"כ. בשאלה הנ"ל המכשיר פעל, אלא שהנוסע לא שילם, ולכן עליו לשלם בפעם הבאה.