תשובה על איסור שבועת שקר

שאלה:

בעלי היה מובך מאיזה סיטואציה והוא נשבע בילד ואמר דבר שקרי שזה לא היה
האם הוא צריך לעשות התרת נדברים או שבועה?!

תשובה:

שלום וברכה

התרת נדרים אמורה רק באופן שאדם נודר נדרי איסור, כלומר מקבל על עצמו לעשות או שלא לעשות פעולה מסויימת, שבוע שאדם נשבע לאמת דבר מסויים שלפי דבריו אירע, לא שייך לגביה התרת נדרים, הוא עבר באיסור של שבועת שקר שהוא איסור חמור וצריך לחזור על כך בתשובה שלמה. הדבר הטוב ביותר לדעתי לכפרה, זה ללמוד כל יום שתי הלכות בספר שמירת הלשון של החפץ חיים, זה מחולק מאוד יפה לפי הסדר היומי, כך לומדים להזהר על מה שיוצא מהפה. אולי תלמדו כל ערב יחד כמה דקות, זה גם נותן אוירה יותר מרוממת בבית, גם זמן איכות משותף לשניכם רגוע אחרי שהילדים הולכים לישון, וגם סגולה גדולה מאוד כידוע לקבלת התפילות.

בהצלחה