סחיטה שלא בכוונה בשבת

שאלה:

היי 1. לגביי סחיטה וכיבוס בשבת לפי מה שאני מבין בסחיטה של בגד עוברים על 2 האיסורים למרות שכאשר מה שנסחט הולך לאיבוד זה איסור דרבנן השאלה לגביי בגדים רטובים כתוצאה מזיעה או מים האם מותר ללבוש בשבת אם אפשר מקורות על התשובה 2. הרמת תינוק שהרטיב את הבגדים האם יש בזה איסור 3.באופן כללי האם שאני סוחט בגד ואני לא מעוניין בניקוי הבגד למשל בהרמת תינוק האם זה פסיק רישא דלא ניחא ליה או מלאכה שאינה צריכה לגופה 4.האם בזריקת הטישו לשירותים יש איסור כיבוס כי הטישו מתנקה 5.כידוע בישול הוא לא רק באוכל השאלה מה רמת החום שיש בבישול של דבר שהוא לא אוכל הגדרת הרמ"בם היא מקשה דבר רך ומרכך דבר קשה אבל השאלה כמה למשל אם אני אוכל בצלחת פלסטיק בשבת והיא מתחממת או מתעקמת כתוצאה מהאוכל החם האם זה אסור

תשובה:

מותר ללכת עם גרביים רטובים בשבת גם אם זה נסחט מעט וכן בדוגמאות שהזכרת, וזאת משום שאין לו כל שימוש בסחיטה, המים שיוצאים הולכים לאיבוד, וחלקם השני חוזר ונבלע בבגד, ראה ס’ מנחת שבת סי’ פ ס”ק קלא, וכן הורה הגרש”ז אויערבך בס’ מאור שבת ח”ב מכתב לד אות יד. בנייר טישיו בכלל אין בעיה של כיבוס כיון שהוא נייר ולא בד. לגבי הכוס שמתרככת הורה הגרי"ש אלישיב שכין שזו פעולה אגבית שאינה חשובה ואנשים לא רואין בזה פעולה כלל, אין זו מלאכת מחשבת ומותר.