האם אדם יכול להשביע את חברו בלא שהוא מסכים?

שאלה:

אם אמא שלי אמרה לי שהיא משביעה אותי לא להשתמש במזגן, ולא עניתי אחריה , האם זה כמו נדר שאדם יכול לאסור חפץ שלו על חברו, או שאין בכך כלום?תודה

תשובה:

שלום וברכה

לאמא לא היתה כל כוונה לנדור בעצמה, כך שאין כאן כל חשש מצידה, ולא צריך לדון בזה מדין נדר בלשון שבועה וכו', היא התכוונה שאתה תשבע ואתה הרי לא נשבעת… אבל חייבים לשמוע בקול אמא ולהמנע מלעשות דברים שהיא לא מרשה, בודאי לא ניתן להשתמש בחפצים שלה בלא הסכמתה.

תשקיע בכיבוד הורים ושכרך ישולם בכפליים!