מזגן מעל חצר של שכן

שאלה:

רציתי לשאול אם המתקין מזגנים התקין מזגן שלי מעל חצר של דירה שלא נמכרה עדין ע"י הקבלן ואחרי כמה חודשים מישהו קנה את הדירה ודורש להזיז את המזגן שלא יקטין את סוכתו האם הוא יכול לחייבני לעשות את זה על חשבוני יש לציין ששני דיירים נוספים התקינו את המזגן מתחתי והשכן הנ"ל דורש מכולם שיזיזו את המזגנים.

תשובה:

שלום וברכה,

הבניין הוא בניין משותף ומראש נבנה בהקצעה שלכל דייר יש סוכה בגודל מסוים. ואין להקטין את גודל הסוכה עבור השכן, אפילו שעדיין לא החזיק לעשות סוכה – עצם הבנייה וחלוקת הקומות זה תנאי שלכל אחד סוכה בגודל מסוים, וזכותו של הדייר התחתון לדרוש להסיר את המזגנים שהותקנו מעליו. וברור שבבניין חדש יש גם הקצעה מיוחדת למזגנים, כך שבודאי ניתן לעכב על התקנת המזגן מעליו.

בהצלחה.