לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כשרות קוקה קולה בחו"ל

שאלה:

שלום וברכה, ראיתי באתר שלכם בעניין כשרות קולה בעולם ולא הסקתי מסקנה ברורה היות כמה תשובות סותרות אחד את השני. האם מותר לשתות קולה בלי הכשר בחוץ לארץ? תודה רבה

תשובה:

היום כבר ידוע מדברי הרב לנדא שהוא הסמכות בענין כשרות הקוקה קולה בהיותו הגוף המכשיר, שאין לשתות קוקה קולה בלא הכשר, בכל מקום בעולם מערבים תמציות שלהם, ולא כל הרכיבים באים ממקום אחד. אין ספק בדבר הזה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על המענה,
    אם גם הרב זריצקי שינה את דעתו בעניין, הרי הוא היה אומר שאין בבעיה לשתות קולה בכל מקום בעולם?
    יישר כוח

  2. שלום,
    רבני האתר בתגובה כותבים שאינם יודעים מה דעתו של רב זריצקי היום לגבי קולה בעולם. במקום אחר כותבים שבענייני כשרות מתייעצים עם רב זריצקי.
    האם יש לכם אפשרות לשאול גם הפעם מה דעתו לגבי קולה היום?
    תודה רבה וישר כח על האתר הנפלאה.

  3. אין טעם לשאול אותו, כאשר מערכת הכשרות הנותנת הכשר לקוקה קולה אומרת בבירור שבכל מדינה מוסיפים חומרים מיצור מקומי, אז מה המקום לשאלה, היום כבר הכל ברור, המערכת המופקדת מצהירה שחייבים הכשר.