גניזת ציציות ועיתונים ביחד

שאלה:

שלום וברכה, רציתי לשאול לגבי התיבות גניזה. אם יש לי פתילים של ציציות שאין לי צורך בהם ואני רוצה לשים בגניזה, האם מותר לשים אותם בתיבה של הגניזה עם עיתונים שיש בהם קדושה ושהם צריכים להיזרק בגניזה? האם מותר לשים את הציציות עם העיתונים ביחד? תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

על חוטי ציצית נחלקו הדעות: השו”ע בסי’ כא פסק שלאחר שנקרעו מותר להשליכן לאשפה, הרמ”א שם כתב שאסור להשליכן לאשפה אולם לא חייבים לגונזן, והמחמיר לגונזן תבוא עליו הברכה, ובודאי הגניזה תהיה עם שאר דברי הגניזה ואין בכך כל בזיון.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה. אבל אולי לא הסברתי מספיק את השאלה: כותבים על התיבה של הגניזה ששמים בתים של תפילין בנפרד וכל דבר אחר בנפרד, שאלתי האם מותר לשים חוטי ציצית עם העיתונים שיש בהם דברי קדושה באותו תא? תודה ויום טוב.