כהן – האם רשאי להכנס לבית הקברות בלווית הוריו

שאלה:

שלום כבוד הרבנים, אימה של כהן נפתרת, האם הכהן יכול להכנס בבית העלמין 1/ בקבורה 2/ בשבועה ? 3/ בשלושים ובשנה ? מה הגבולות וההנהגה בשבילו ? תודה מראש, שלמה

תשובה:

שלום וברכה

ההיתר להטמא לאמא הוא רק בלוויה עד סתימת הגולל, אין כל היתר להטמא בשום זמן אחר, ולכן לא יכנס לבית הקברות לא בשבעה ולא בשלושים ולא בשנה. כמו כן חובה לציין, שכיון שההיתר להטמא הוא רק עד סתימת הגולל, בדרך כלל גם בלוויה לא יוכל להכנס לבית הקברות, כי אם יש עוד קברים של אנשים אחרים בתוך ד' אמותיו, נמצא שכאשר הוא יצא לאחר גמר הקבורה הוא נטמא להם! לכן אין לו היתר להכנס עד הקבר אלא רק בחלקה חדשה שאין קברים בתוך ד' אמות – לא מצוי. ממילא המנהג שעומד מחוץ לחלקה בריחוק ארבע אמות מקברים.

בשורות טובות.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שעג סעי' ו, וראה פני ברוך עמ' לג בשם גשר החיים.