האיסור להרבות בקדישים

שאלה:

שלום, במקום עבודתי נהוג לאחר תפילת מנחה להקריא 2 הלכות ולאחר מכן אומרים: ר' חנניה וכו' וקדיש דרבנן. האם ראוי להגיד קדיש זה? האם לא לזה התכוון ערוך השולחן שיצא נגד ריבוי הקדישים? תודה רבה

תשובה:

בהחלט לא ראוי, אין להרבות בקדישים כמו שהובא במשנה ברורה בתחילת סי' נה, ובדיוק כלפי זה הדברים אמורים. אני מעתיק לך את לשונו:

משנה ברורה סימן נה

כאשר טוב למעט בברכות כך טוב למעט בקדישים ועיין באחרונים שקראו תגר ע"ז שנאספים עשרה ב"א ואומרים כמה קדישים על פסוקי תורה או משנה או גמרא.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מותר, אבל אין טעם באופן זה לומר מעבר לקדישים שמחמת התפילה עצמה כמו אחרי עלינו וקדיש דרבנן, ואם יש שם כבר אבל אחר שאומר, אין בזה טעם.