עניית קדיש בכוונה כאשר האומר קדיש כבר המשיך

שאלה:

שלום הרב, אני מעוניין לכוון את פירוש המילים כאשר אני עונה אמן יהא שמיה רבה לאומר קדיש, והדבר לוקח לי זמן, בפועל כאשר אומר הקדיש ממהר (לצערי מצוי), אני עדין ביתעלה ויתהלל וכו והוא כבר מסיים דאמירן בעלמא ואמרו אמן. האם מותר לי לוותר על האמן הזו מדין עוסק במצווה? האם מותר לי לענות אותה ולאחר מכן להמשיך יתעלה ויתהלל וכו? מה נכון?

תשובה:

תענה אמן ואחר כך תמשיך הלאה. ראשית זה לא הפסק, שנית, עניית האמן על דאמירן בעלמא עדיפה על המנהג להמשיך את אמירת הקדיש עד שם בשקט.