בל תשחית בהזמנת ארוחה במטוס

שאלה:

נשאלה שאלה מעניינת לאחרונה בן אדם נמנע להזמין ארוחה כשרה במטוס (עם חברה זרה) בנימוק שהוא לא יאכל (מסיבות של כשרות) והארוחה ממילא ייזרק….כי הסיכויים שעוד יהודי יאכל את המנה הכשרה אפסי. שאלה … בין כה וכה חברת התעופה מכין ארוחה לכל נוסע … אך אם מוזמו אוכל כשר הם מכינים מנה טרפה אחת פחות…. לפי זה ממ"נ ייזרק ארוחה … אז האם לזרוק ארוחה כשרה יותר גרוע (מבחינת בעל תשחית) מלזרוק ארוחה כשרה … או אולי יש טעם להעדיף בכל זאת להזמין את הארוחה כשרה בכדי לפרנס את היהודי שמכין את המנה הכשרה…ואם ייזרק זה לא יותר גרוע מזריקת המנה הטרפה ??

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה יש לצדד הפוך משתי סיבות: א. ארוחת טריפה בלאו הכי דינה על פי דין להזרק ואין כאן בל תשחית… בשונה מארוחה כשרה. ב. את הארוחה הטריפה הוא לא הזמין ואין לו חלק בהשחתתה, אבל להזמין ארוחה כדי לזרוק, חלילה.

נסיעה טובה.