דיני ירושה בכסף שנמצא בחשבון המשותף

שאלה:

כסף שבעלי קיבל בירושה ושם תחת השם של שנינו מיד, האם זה נחשב כאילו נתן לי מתנה בחיים ולא יהיה לאחיו שום טענה על כסף זה (עד 120 שבעלי יחיה!!!)? שואלת כי אין לנו ילדים אז האחים שלו או בניהם היורשים הכי קרובים

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה רכוש שרשום על שם בני הזוג שייך לבני הזוג. אלא שלפי חוק המטלטלים אם יש הוכחה שהכסף שייך לאחד ונכנס לרכוש משותף יש לו זכות לדרוש את הכסף לעצמו. ויתכן וגם לפי הלכה יתייחסו לזה מאחר שעל דעת החוק הכסף מופקד בבנק. ולכן יש לברר את הדברים מחיים האם רצון הבעל להקנות את הכסף לאשתו. וכמו כן חשוב לערוך צוואה הלכתית כדי להסיר קטטות ומריבות לאחר מאה ועשרים.

ניתן לערוך צוואה כאן דרך האתר.

בהצלחה.