עבודה קבלנית ע"י גוי בשבת

שאלה:

שלום, סיכמתי עם גוי שיכתוב מאמר לפרסום באינטרנט בסכום קצוב והוא יקבל את הכסף ברגע שאני אראה את המאמר ויאשר אותו. עשיתי איתו את התנאים באמצע השבוע ואמרתי לו שהוא יכול לקחת את הזמן עם ביצוע העבודה, העיקר שיעשה עבודה טובה. אני לא יודע, אבל יכול להיות שהוא עבד על כתיבת המאמר ביום שבת וכן הוא הגיש לי אותה ביום שבת (באותה פלטפורמה שמקשרת ביני לבינו), ואני אישרתי את העבודה ביום ראשון והכסף נשלח אליו סופית ע"י הפלטפורמה המקשרת. האם יש פה בעיה?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהוא קבלן ולא שכיר יום העובד בשעות מסוימות, ומה שהוא בחר לעבוד בשבת, זה להנאתו ונוחותו ולא בשבילך ועל פי בקשתך, וגם אין כאן חשש מראית העין [כמו שיש בקבלן שעובד בביתו של הישראל] – אין בעיה.

מקורות:

שו"ע סי' רמד.