הפסק באמצע עשיית הציצית

שאלה:

, האם וברכה , רציתי לשאול שאלה נוספת לגבי עשיית הציצית ושאלתי היא כך : לאחר שהטלתי את הציציות בבגד ועשית שתי חוליות אחת של 7 ואחת של 8 כריכות נאלצתי להפסיק את עשיית הציצית לשם איזשהו עניין אישי ויכולתי לחזור ולהמשיך רק לאחר איזה יום והשאלה שלי היא האם הציצית ( מה שכבר עשיתי שתי החוליות של ה7 וה8 כריכות) נפסלות ואני צריך להתירן ולהתחיל מחדש או שאני יכול להמשיך מאותה נקודה שהפסקתי ? (ואם אני יכול להמשיך מאותה נקודה שהפסקתי , האם אני צריך להגיד לשם מצוות ציצית" שוב?)

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול להמשיך מאותה נקודה, אבל לכתחילה יש לומר שוב לשם מצות ציצית, בדיעבד זה כשר גם בלי אמירה חדשה, כיון שכל העושה על דעת ראשונה הוא עושה, ראה ביאור הלכה בסי' יא סעי' ב.